2

Harlinger MHC haalt ruim 1500 euro op voor Stichting SEMMY

Nieuws afbeelding

1 oktober was het Super Sunday bij de Harlinger hockeyvereniging. De twee zondagteams speelden beide een thuiswedstrijd, wat op zich al een Super Sunday tot stand brengt. Deze Super Sunday stond echter geheel in het teken van Stichting Semmy, de stichting die streeft naar meer onderzoek om de overlevingskans van kinderen met hersenstamkanker te vergroten.

Er werd een leuk programma georganiseerd met acties om geld in te zamelen. Allereerst kon men geld inzetten op de doelpunten van de Veteranen en Dames 1, die wedstrijden speelden op deze dag. Om 11.00 uur speelden de Veteranen tegen Daring. De mannen speelden dominant en namen al aan het begin van de wedstrijd de overhand. Alhoewel de mannen mooie combinaties maakten, misten ze vele kansen. Gelukkig voor de mannen, maar ook voor de inzamelacties, wisten de veteranen zes mooie doelpunten te scoren. Met een winst van 6-0 verlieten de veteranen het veld.

Tussen de wedstrijden van de veteranen en Dames 1 door speelden JO11-3 van fc Harlingen en een samengesteld team van de hockeyclub een wedstrijd tegen elkaar: een helft hockeyen en een helft voetballen. Na een kleine uitleg van trainers van HMHC waren de voetballers klaar voor de eerste helft hockeyen. Er werd door beide teams verrassend goed gespeeld. Ook de tweede helft met het voetballen. Na een leuk en divers wedstrijdje waren het toch de voetballers die met 6-4 winst het veld verlieten. De supporters konden zich omdraaien voor de wedstrijd van Dames 1 op het hoofdveld.

Dames 1 stond een spannende wedstrijd te wachten tegen Emmen. De meiden wisten waar hun struikelblokken lagen en waren gedreven de wedstrijd te winnen en de struikelblokken te vermijden. Het was een spannende wedstrijd met veel druk van Emmen. In de rust stond het 1-0 voor Harlingen, maar ze wisten dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. Toch streden de meiden tot het einde en droegen ook bij aan de opbrengst voor stichting Semmy met een eindstand van 5-0.

Na afloop was er een BBQ en de hele dag konden kinderen zich vermaken op een springkussen. Ook kon iedereen nagels lakken en tattoos plakken en/of heerlijke lekkernijen kopen. In totaal heeft de vereniging een mooi bedrag van ruim € 1500 opgehaald voor Stichting Semmy.

De vereniging wenst team Twan veel succes met de Run4Semmy op 15 oktober. Verder hoopt de hockeyclub iedereen weer snel eens terug te zien op de gezellige vereniging.