IMG_0683.JPG
Nieuws April
2

HMHC en de Corona crisis

Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders van leden, vrijwilligers, sponsoren, leden van de Club van 100 en iedereen die zich verder betrokken voelt bij HMHC,

Gisteravond konden we in de persconferentie van minister-president Rutte horen dat gedurende de periode tot 28 april de huidige maatregelen vanwege de Corona-crisis van kracht blijven. Dat betekent dat we dus ook de komende weken niet naar school zullen gaan, zoveel mogelijk thuis zullen zijn en anderhalve meter afstand van elkaar houden. Maar ook dat we dus nog niet kunnen hockeyen…

Nu zijn er natuurlijk belangrijker zaken dan hockey. Onze gezondheid gaat boven alles. We hopen als bestuur dan ook dat het iedereen goed gaat en gezond is en blijft. Voorlopig lijkt het met de Corona-crisis in onze regio nog enigszins mee te vallen, maar het blijft onze aandacht vragen. Daarnaast is het natuurlijk ook spannend op het gebied van werk en inkomsten, ook daarin leven we mee als bestuur.

Maar we schrijven deze brief natuurlijk vanwege jullie betrokkenheid bij hockey en HMHC. Helaas kunnen we elkaar nu niet spreken op en rond de velden. Via deze brief willen we toch het contact onderhouden, een hockeyclub ben je met z’n allen.

De afgelopen tijd hebben we steeds het beleid gevolgd van de KNHB. Vandaar dat onze velden onlangs per direct zijn gesloten. De komende tijd zal er nog niet gespeeld en getraind worden, ook onze jaarlijkse Rabobank Hockeydag gaat helaas niet door. De KNHB is nu aan het onderzoeken of er in de periode mei tot en met juli misschien toch nog gehockeyd kan worden, om het seizoen op een aangepaste manier toch sportief af te kunnen sluiten. En hoe mooi zou het zijn als we dit seizoen toch nog het 10-jarig jubileum van Dames 1 kunnen vieren en onze Familiedag kunnen organiseren?

Vanuit het bestuur doen we er intussen alles aan om onze vereniging door deze lastige periode te loodsen. De kosten lopen door, een deel van onze inkomsten valt helaas weg. We vragen daarom werktijdverkorting aan voor onze trainers, onderzoeken waar we direct kosten kunnen besparen, zullen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning voor bedrijven en verenigingen en hebben samen met ZMVV Zeerobben en FC Harlingen de gemeente verzocht om de huur van de velden op te schorten gedurende deze periode.

Ook heeft de barcommissie geïnventariseerd hoe onze voorraden erbij staan en of de houdbaarheidsdatum in zicht komt. Dat lijkt mee te vallen, maar het kan zijn dat we hiervoor nog een speciale actie gaan organiseren. En we willen iedereen die nog een factuur van onze club open heeft staan verzoeken deze te betalen. Samen houden we HMHC zo in de lucht!

Maar zoals gezegd: het allerbelangrijkst is gezondheid en welzijn in deze bijzondere tijden. En fit blijven om straks weer het veld op te kunnen. Via onze social media kun je tips en trainingen volgen. Reageren en delen wordt zeer gewaardeerd.

Misschien leven er vragen bij jullie, of heb je tips of ideeën voor de club. Je kunt er bij het bestuur of bij mij persoonlijk mee terecht via[email protected]ermhc.nl.

We hopen iedereen snel weer te zien op en rond onze velden aan de Westerzeedijk. Intussen, let een beetje op elkaar!

 

Met sportieve groet, namens het bestuur,

 

Frank Burkels

Voorzitter HMHC

Shop hier je HMHC kleding

Twitter

Hoofdsponsor