sticks.jpg

Info Jongste Jeugd


Informatie voor nieuwe jongste jeugdleden

Kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar vallen onder de jongste jeugd.

Funkey 4 en 5 jarigen F-jeugd 6 en 7 jarigen E6-jeugd 8 jarigen E8-jeugd 9-jarigen

Proeftrainen

Voordat uw kind definitief lid wordt van de HMHC is er de mogelijkheid om drie proeftrainingen te volgen. Nadat u heeft besloten uw kind definitief lid te laten worden kunt u de aanmelding op de website doen. Na het retourneren van het getekende inschrijfformulier is uw kind definitief lid en is contributie plichtig,

Zaalhockey

Zaalhockey is een optioneel onderdeel van het lidmaatschap bij de jeugd. De trainende F- en E- tjes zullen het eerste jaar alleen trainen in de zaal met aansluitend een toernooi,. Voor zaalhockey wordt een aparte bijdrage gevraagd

Betrokkenheid ouders

Wij zijn een club ‘voor en door leden’. Naast uw aanwezigheid langs de lijn om uw kind aan te moedigen, wordt van u verwacht dat u bij een aantal uitwedstrijden rijdt voor het team van uw kind. Daarnaast zijn er taken die samen met de andere ouders van het team moet worden verdeeld.

Per team vragen wij:
• 1 á 2 ouders om teamcoach te worden
• Ouders om spelbegeleiding te verzorgen (fluiten),tot en met de E8.
• Overige ouders worden ingedeeld om bardienst te doen (ca. 2x/jaar) Uiteraard krijgt u bij iedere 
taak de benodigde instructies en begeleiding.

Teamindeling

Teamindeling vindt plaats op basis van leeftijd. De Technische Commissie en Jongste Jeugd Coördinator, is verantwoordelijk voor de teamindeling en neemt contact met u op zodra uw kind ingedeeld gaat worden. U kunt bij hen ook voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld plaatsing bij een bepaald vriendje of vriendinnetje. Ook kan het zijn dat het voor uw kind wenselijk is om een leeftijdscategorie lager of hoger te worden ingedeeld op grond van sociaal- emotionele ontwikkeling van uw kind, bijvoorbeeld als het op school een groep heeft gedoubleerd of overgeslagen. Geef dit vroegtijdig door aan de coördinator dan wordt daar, zo mogelijk, rekening mee gehouden ([email protected]).

page1image19784

Trainingen

Funkey's hebben 1 x training. F-jeugd en E-jeugd hebben 2x per week training met hun eigen team. Het trainingsschema vindt u op onze website.

Tijdens de training dient uw kind sportkleding te dragen waarin hij/zij zich gemakkelijk kan bewegen. Het dragen van scheenbeschermers en mondbeschermer wordt door de hockeybond verplicht gesteld. Kunstgrasschoenen zijn verplicht, omdat gewone gymschoenen (te) glad zijn waardoor uw kind gemakkelijk kan uitglijden. Verder dient uw kind te beschikken over een eigen hockeystick. Voor de eerste trainingen kan er eentje geleend worden bij de club.

Mocht uw kind een keer verhinderd zijn, dan graag tevoren afmelden bij de trainer. Namen en contactgegevens staan op het besloten gedeelte van de website.

Tijdens schoolvakanties gaan de trainingen NIET DOOR, tenzij door de trainer anders is afgesproken. Raadpleeg hiervoor ook de jaarkalender op onze site.

Wedstrijden

In de periodes september-herfstvakantie, eind oktober-november en maart-juni wordt op zaterdagochtend een wedstrijd gespeeld. Tijdens schoolvakanties zijn er (doorgaans) geen wedstrijden gepland. De competitie wordt door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) georganiseerd. De speeldata worden jaarlijks ruim voor aanvang van het seizoen vastgesteld en zijn terug te vinden in de jaarkalender op onze site.

Bij de Jongste Jeugd staat spelplezier voorop! De uitslagen van de wedstrijden zijn van ondergeschikt belang en worden daarom niet gepubliceerd. Er bestaat bij de jongste jeugd geen promotie of degradatieregeling. Indeling in een poule is gebaseerd op leeftijd en gelijkwaardigheid van spelniveau. Poule-indeling gebeurt per periode (3x/jaar).
Het wedstrijdschema met speeltijden vindt u op de website www.harlingermhc.nl. Bij een thuiswedstrijd wordt er 30 minuten voor de wedstrijd verzameld op de club. Wees op tijd zodat uw kind kan inspelen en de coach de wedstrijd kan voor bespreken. Bij een uitwedstrijd staat de vertrektijd op de website vermeld. De coach bepaalt de verzamelplaats en regelt het vervoerschema. Er wordt bij toerbeurt door ouders gereden. Routebeschrijving naar de uit-club kunt u, via een link in het wedstrijdschema op de site, downloaden.

Wedstrijden worden gespeeld in het clubtenue:. Scheenbeschermers en een bitje zijn verplicht!

De ouders verzorgen bij toerbeurt fruit voor in de rust, de coach stelt hiervoor een schema op. U dient doorgaans zelf iets te drinken (water) mee te geven voor in de rust. Na de wedstrijd drinken de kinderen gezamenlijk limonade met de tegenpartij.

Informatie

De berichtgeving vanuit de hockeyclub en de Jongste Jeugd Commissie verloopt via onze website www.harlingermhc.nl en via de mail. Op het openbare gedeelte van de site vindt u o.a. algemene informatie, nieuwsberichten, het wedstrijdschema, het trainingsschema, de jaarkalender en links voor routebeschrijvingen naar andere hockeyclubs.

Zodra uw kind definitief lid is, krijgt u inloggegevens voor het besloten gedeelte van de website. Als u inlogt komt u op de persoonlijke pagina van uw kind, met daarop alle teaminformatie, inclusief contactgegevens die niet te zien zijn op het openbare gedeelte, het wedstrijdschema van uw kind, trainingstijden etc. Alle relevante informatie handig bij elkaar op 1 pagina!

Tenslotte

Wij wensen uw zoon/dochter veel hockeyplezier toe! Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met [email protected] of via het contactformulier. 
Hockeygear Link

Twitter

Hoofdsponsor